#treizeci

Draga mea,

Asa cum iti marturiseam aseara, o repet si aici: Daca imi spuneai acum sase ani ca vom petrece aniversarea ta de 30 de ani impreuna, veghind somnul baganbontului de David si gandindu-ne cat sa ii mai tinem tratamentul asta cu aerosoli, probabil as fi ras cu lacrimi.

Dar uite-ne aici, casatoriti de doi ani, invatand unul despre celalalt, invatand sa ne crestem baiatul, amuzandu-ne de toti care ne bat apropouri sa ii mai facem o surioara, facandu-ne planuri sa ne mutam la Bxl si sa ne luam un an sabatic peste cinci ani, cumparand carti, in curand o sa ne contram pe culoarea parchetului de pe hol (iar tu o sa castigi) si pe culoarea peretilor din dormitorul mic atunci cand o sa il transformam, oficial, in camera lui David. E minunata viata alaturi de tine iar tu stii lucrul asta.

Vreau sa iti spun multe lucruri, asta e o problema a poetilor, au prea multe de spus si uneori aluneca in ridicol. Insa ultimul lucru de care poate fi acuzat un barbat cand ii scrie cuvinte de dragoste sotiei sale este ridicolul.

Asa ca vreau sa iti multumesc. Pentru ca ai spus “Da” in ceainarie. Uneori ma intreb cat curaj ai avut sa iti asumi o relatie cu mine. Pentru ca pot sa te sarut din cap pana in picioare, pentru ca radem impreuna, pentru ca luam micul dejun impreuna si pentru ca seara mereu ma astepti cu mancare calda (bine, nu mereu dar oricand putem sa comandam pizza, right?), pentru ca esti cel mai frumos partener de calatorii si dupa ceva ani in care gandul asta nu mi se parea potrivit, ai devenit cel mai bun prieten al meu.

Citeam undeva cum ca viata femeilor incepe cu adevarat de la treizeci de ani. Sau ca o femeie devine femeie dupa varsta asta. Oricum ar fi, douazeci sau treizeci, esti o femeie minunata, cu un suflet cald si gusturi bune, de la care am invatat foarte multe lucruri. Da, viata noastra se rezuma in ultima vreme la viata lui David dar viata mea se rezuma in ultima vreme la tine si la el.

De ziua ta, tot ce pot sa spun pe blog (fara sa dau din casa si sa rada lumea de noi si de toate prostiile care ni se intampla) este:

Te iubesc, la multi ani!

Iar in final ceva fin, de la unchiu` Nicu Pestera si Taraful Semintele Rele:

Leave a Reply