Serpi, crocodili si foci

Acum doo sau trei saptamani, in una din serile care m-a prins cu bani in buzunar, am mers in Carturesti sa iau un cadou. Ia si aia, ia si aia…si ca sa nu ma simt prost ca sunt un tata iresponsabil m-am dus la mansarda sa ii iau si lui David un cadou.  Pentru ca jucariile de copii sunt niste chestii odios de scumpe si ma ia capul cand el le arunca dupa o saptamana cand stiu ca am dat carute de bani pe ele, ii cumpar chestii cat se poate de ieftine. Inclusiv o cartica de la Corint –  “Invatam sa numaram” cu animale. 

Am deschis-o si la numarul 1 era un crocodil, avea culori dragute, poza cu crocodilul era frumoasa, 17 lei. Asta e. Numai ca undeva la Editura Corint, un editor uraste copiii. Si parintii naivi. Asa ca mine.

 Cand am ajuns acasa, urmatoarele animale erau 2 serpi, 3 foci, 4 maimute…si apoi intra pe un vibe pozitiv, fluturasi, veverite.

Probabil undeva in Spania, pentru ca o astfel de carte incredibil de complicata a fost tradusa, copiii interactioneaza cu crocodili, serpi si foci. Aia acolo n-a auzit de catei, pisici, pui si alte chestii pozitive. Nu, serpi! 

Nu ma plang pentru ca trebuia sa ma uit la fiecare pagina dar de la Corint, care traduce asemenea prostii, eu nu mai cumpar.

Leave a Reply