The great parting of the pee

Nu știu cum s-a potrivit că una din cele mai importante perioade din viața de toddler a lui David s-a suprapus cu plecarea Laviniei, așa că mi-a rămas mie în cârcă.

Trecerea de la pampers la oliță. 

Well, sunt unii care vor spune că la aproape patru ani, e deja târziu să facem acest switch și că trebuia făcut deja mai devreme. Inclusiv mama e unul din această categorie. Da, super, nu mă interesează. 

Treaba e așa: de la începutul anului doarme fără scutec la somnul de prânz, fair point. A încercat bunica din Arad să îl dezvețe în vara asta pentru somnul de noapte dar nu i-a ieșit. Așa că de 2 săptămâni am început cu noaptea. Bine, e mult spus am început pentru că i-am pasat această responsabilitate bunicii (mama mea). O perioadă doarme cu ea deci deal with it. 

Care e mecanismul? Îl trezește noaptea la 1 să facă pipi la oliță și apoi se culcă la loc. Repetitio est mater studiorum. Avem un roboțel care trebuie învățat să nu facă pipi pe cabluri. 

Însă de diseară îl iau eu înapoi și sunt sincer când spun că nu am chef să mă trezesc în fiecare noapte să-l pun pe oliță. Și-așa dorm prost, eu de capul meu. Întrebări: Cât durează până se învață? Ce plajă de nopți trebuie să iau în considerare? Altfel am cum să-l învăț? Cine e mai deștept ca mine în subiectul ăsta?lead_large

Leave a Reply