One Night Stand

M-am tot gândit cu privire la ce să scriu despre cursa One Night Stand la care am mers săptămâna trecută. Așa că la rece, here it goes.

1. Sunt mare fan al curselor de șosea. Ăsta e și motivul pentru care bicicleta mea principală e un Scott Speedster 50. Prima cursă de șosea la care am participat a fost acum 3 ani – cursa de la Ploiești (a doua tură din istoria Road Grand Tour). Am spart atunci pe la mijlocul cursei.

2. Circuitul ATA e o frumusețe. Are destul de mult cauciuc a.î. e aderent cum trebuie. Mi-a plăcut maxim.

3. Am ieșit primul din cursă, la finalul primului tur. De ce?

Pentru că mi-am dat seama că ce fac eu nu greșit cât foarte diferit. Turele lungi de 100 de km nu se compară cu turele de circuit. Am pierdut mult pe viraje pentru că nu am știut cum să schimb vitezele sau cum să mă încadrez în pluton. Mi-a fost frică de viteza cu care se luau virajele așa că am preferat să play it safe. Ar mai fi multe de spus, dar când nu ai pregătire de sprinter și te duci să alergi cu oamenii care se antrenează în echipe sau participă la curse internaționale, e bine să ai o imagine potrivită asupra ta.

Am avut ceva emoții la început, pentru că eram singur și îi vedeam pe băieții ăștia șmecheri (Nechita, Petrache, Iorgos, Ciocan (ăsta a terminat pe 6!) era un tip de la Tușnad, venise echipa de juniori de la Otopeni) cum se dau la încălzire. Am spart în turul 3 de încălzire, pe ultimul viraj și am zis că mai prost decât să mă duc până acolo și să nu iau startul, nu pot fi. Dar îi mulțumesc Andreei de la Bike Geek pentru că mi-a dat roata ei față (fetele terminaseră cursa lor). So, am rulat cu roată de 28 pe față și 23 pe spate.

Oamenii ăștia se dădeau prea repede pentru mine și ca să înțelegeți la ce mă refer: am terminat în sprint cu 43 km/h, cu vreo 5-6 secunde în spatele plutonului. Zburau cu 55-60 la oră fără să se forțeze. Absolut superb.

Mi-a plăcut maxim, jur. E o plăcere și doar să urmărești cursele astea. Puteți să încercați:)

Mai am două curse (poate 3) la care vreau să merg în septembrie și apoi gata: un mtb și un asfalt. Sper să mă mișc mai cu talent.

P.S. Am avut numărul de concurs 31. Pentru că am 31 de ani:)

Leave a Reply