Octombrie in Lesbos

Am vrut sa fac treaba asta de anul trecut, impreuna cu Lavinia. Insa lucrurile au evoluat altfel si a trebuit sa amanam. In toamna trecuta am aplicat eu online la o organizatie si nu mi-au raspuns asa ca m-am mai si delasat. Intre timp, am cunoscut un tip din Atena care lucreaza in domeniul social si cu care am dezvoltat o prietenie frumoasa. Am vorbit cu el despre ce vreau sa fac si m-a pus in contact cu cine trebuie. Am aplicat online, am trecut printr-un interviu iar dupa doua zile am primit unda verde din partea celor de la EuroRelief.

Pentru ce?

Pentru a lucra ca voluntar in tabara de refugiati din insula Lesbos, cel mai apropiat punct de “debarcare” al barcilor refugiatilor care fug din Siria si Orientul Mijlociu.

Pentru inceput, o sa fie doar pentru o saptamana insa planul meu este ca in viitorul apropiat, in masura in care mai e nevoie – sa mai merg(em) pentru o perioada de o luna. Dar toate lucrurile la timpul lor.

So, in octombrie – am ales intentionat octombrie – pentru ca munca si nu concediu – o sa gatesc, spal, impart haine, ridic corturi, fac curatenie – si o sa fac orice alt task care imi va fi atribuit – in tabara Moria din insula Lesbos.

Nu am chef sa intru in discutia cu violenta imigrantilor in Europa asa cum nu am chef sa intru in discutia cu romanii care sunt cel mai numeros popor cu cetateni incarcerati in inchisorile din Europa. E un lucru pe care vreau sa-l fac, imi sta pe minte de mai bine de un an si care peste doua luni se intampla. Sunt bucuros si onorat de faptul ca pot sa ii ajut pe oamenii aia. #thatsit.

Imi platesc singur drumul, cazarea, asigurarea si orice cheltuiala care tine de mine in mod direct. Daca vreti sa ajutati, dati-mi un mail.

Leave a Reply