Nu cred in planurile de viitor

Mama are o vorba “Nu ridica fusta pana nu ajungi la rau”.

Cand a inceput anul 2013 mi-am propus ca pe parcursul anului sa implinesc lucruri frumoase, mari si bune. Lucruri care m-ar fi ridicat, m-ar fi facut sa evoluez, sa ajung intr-o lumina mai buna, sa cresc in mine si in altii. Nu am reusit mare lucru. Nu am reusit sa alerg cat am vrut, nu am reusit sa imi iau o bicicleta mai buna, nu am reusit sa petrec mai mult timp cu familia, nu am reusit sa fiu un tip mai pacifist si mai calm (asta a involuat grav), nu am reusit sa citesc mai mult, nu am reusit sa petrec mai mult timp cu prietenii. Si asta nu e doar pentru anul trecut, e parca o constanta. Binele pe care vreau sa il fac nu il fac si raul pe care nu vreau sa il fac se tine scai de mine. 

Din cauza asta nu cred planurile de viitor trambitate in piata mare. Scrise pe bloguri, la inceput de an, sunt imagini frumoase, soundtrack fericit din Anatomia lui Grey. Uite, la fimul asta nu mi-am propus nimic si am reusit sa fac ceva bun – sa nu ma mai uit la el, s-a stricat ca o pruna sub frunze. Dar sunt false. Cel putin asa cred eu. Cand te concentrezi mai mult pe forma si mai putin pe fond, esti superficial.

Da, cred vorba mamei. Cred ca e mai bine sa taci si sa faci, sa iei fiecare zi si sa o duci pana la capat prin propriile puteri. Cred ca dezamagirea e mai mare atunci cand esti constient zi de zi cat de departe esti de tinta. Asa ca eu imi propun pentru anul asta sa termin ziua de trei ianuarie un pic mai sus ca ziua de doi, pe plus cu macar o idee. Sa mananc mai putine prostii, sa fiu mai bun, sa beau o cafea mai buna si sa fac ce-mi place. Maine, vom trai si vom vedea. Pana una alta eu asa stiu sa fiu sincer cu mine.

2 thoughts on “Nu cred in planurile de viitor

  1. mi a placut, gand in gand :) nici eu nu cred in planuri de viitor desi uneori ma enerveaza chestia asta – ii invidiez pe cei care stiu ce vor, ce vor face maine, peste un an, doi, 5. eu…urasc listele si mereu zic ce-o fi o fi, numa sa fie de bine.

Leave a Reply