Parcul Mogoșoaia și Parcul Crângași

Nu cred că vă deranjează încă două reviewuri ale locurilor de ieșit cu copiii în București. Poate vă sunt de ajutor. Le țineam de mai mult timp pe astea două iar acum, după un weekend cu plimbări, m-am hotărât să le dau.

1. Palatul Mogoșoaia. Sau mai degrabă Parcul Mogoșoaia, ”contruit” în ”fosta” pădure a Palatului. E un parc foarte mare și foarte bine îngrijit. Hectare întregi de gazon, alei curate și îngrijite, fără crăpături și denivelări, importante dacă sunteți cu cărucioare sau puradel care încă nu știe cum să alerge. Deși au adus asfalt într-o pădure foarte, foarte deasă, și nu mă încântă ideea, au reușit să nu fie atât de intruzivi pe cât te-ai aștepta. S-a tăiat doar ce trebuia, în rest e o plăcere. La intrarea în parc sunt locuri de joacă pentru copii, două sau trei terase cu pretenții și prețuri de restaurante. Am mâncat acolo anul trecut și îmi amintesc faptul că erau scumpe. Pe malul lacului au un ponton drăguț, e și acolo o terasă – cumva în stilul teraselor din zona de nord a Herăstrăului. Pontonul se termină brusc, într-o zonă not so so safe așa că dacă aveți obiceiul să îl lăsați să alerge în fața voastră douăj de metri, aveți grijă pe ponton. Ce e mișto, și asta nu era anul trecut, este că pentru copii mai mari au adus (cum intri în parc o iei pe aleea din stânga) jocuri electrice: mașinute, trenulețul omide, trotinete, chestii din astea. În capătul aleilor dați de zona de picnic iar aici este full în fiecare weekend. Sunt două sau trei poieni mari de tot unde e plin weekend de weekend. În schimb, aleile nu se opresc în zona aia și puteți să mergeți liniștiti până în curtea palatului. Cu parcarea e mai ”greu” având în vedere că e full dar dacă nu vă deranjează puteți să folosiți parcarea cu plată a palatului. Acolo e mai light.  Noi am fost vineri seara, după ploi, și cred că erau cincizeci de oameni în tot parcul așa că ne-am plimbat liniștiți. Overall, e un loc foarte frumos. De mers dimineața în weekend ca să termini până la 12 sau seara. Dacă stai aproape. Cum stăm noi:)

2. Parcul Crângași. E mai mare față de ce mă așteptam iar legătura cu plimbatul pe malul lacului e drăguță și te face să vrei să stai. Are de toate, buticuri cu mâncare și cu jucării, toalete, terenuri de fotbal, saltele de sărit, locuri de joacă pentru copii și locuri de gimnastică pe care le monopolizează bătrânii. Având în vedere că e un parc de cartier, e mereu plin cu oamenii din zona respectivă. Și mulți țigani. E un un zumzet continuu în parcul ăla. E ok, dacă nu ai alt loc de mers și vrei să spargi o oră, două sau pentru o întâlnire scurtă. Plus, parcarea nu e foarte friendly – te descurci cum poți, pe unde poți, mai ales că intersecția de la Crângași e mai ciudată și mereu aglomerată.

L.E. În Crângași am văzut câini, în Mogoșoaia nu. În Mogoșoaia se ajunge și cu RATBul. Mai greu, dar se ajunge.

Leave a Reply