Kit de supraviețuire pentru tați – ieșirile la plimbare

Am învățat din ieșirile noastre cu David, că de fiecare dată se întâmplă ca din lipsă de comunicare să uităm ceva important acasă. Ne grăbim, hau-hau, repede, ia copilul, ia aia și hai! După câteva minute, ai luat aia? și aia e. S-a uitat. Sau nu ne gândim că o să avem nevoie de ea. Ultima chestie pe care am uitat-o a fost căruciorul. Concetrat pe scaunul de mașină, am zis că nu e nevoie de el și habar n-am de ce. A trebuit să îl car fie în brațe fie pe jos și a devenit nervos. Nevermind. Fac o listă cu chestii mandatory pe care un tată ar trebui să le aibă la fiecare ieșire la el, ca să aibă cât mai puține bătăi de cap. Și nu doar atât, ci și ca să fie de ajutor atunci când e nevoie.

Cash. S-ar putea să ajungi în locuri în care nu se acceptă plata cu cardul, ca de exemplu într-un parc, la locul de joacă și singurul butic pe o rază de 500 de metri de unde trebuie să cumperi apă, e ăla din parc. Cash, de preferință bani mici. Arătați-mi un chioșc de parc, din ăla de vinde apa la 5 lei sticla de jumate, că acceptă plata cu cardul. Sau bancnote mari dimineața la 10.

Sticla ta de apă. Sau propriul tău plan de hidratare (geez!) care nu implică sub nicio formă sticla lui sau sticla ei de apă (care într-un final ajunge tot în sticla lui). Omule, ia-ți liniștit sticla de ce vrei tu și combină cu punctul 1. Sticla ta și banii tăi. Tot aici ar trebui spus și să te hrănești și să nu mizezi pe ronțăielile din cutia lui. Eu mi-am zis de vreo două ori că o să mușc din banana lui, chiar dacă n-am mâncat acasă, pentru că sigur n-o mănâncă, are și biscuiți și ceai și iaurt și cereale și aia și aia. Îhîm.

Tricou de schimb. Pentru tine. Vomită, tre să-l scoți din coșul de gunoi, din baltă sau de sub mașină. Ia un tricou de schimb, nu e greu și habar n-ai când o să ai nevoie de el. De obicei ai nevoie atunci când ești sigur că n-ai nevoie. Murphy trăiește senil într-un sanatoriu.

 Adidași comozi. Running shoes, gen. Ăștia ar trebui să fie cap de listă. Lasă converșii că la locul de joacă n-o să se uite nimeni la ce ai tu în picioare. Nu fii prost, e plină lumea de proști!

Calmante de care să nu știe maică-sa. O caramea, o bomboană, mai mulți biscuiți, ceva despre care ești sigur că îi place și îl liniștește atunci când nimic altceva nu o face. La David merge cu monezi. Face ca trenul când i le iau dar dacă urlă și nu reușim altfel, o monedă îl calmează pe loc. Peste trei minute, când trebuie să plecăm, vedem noi. Acum am câștigat niște liniște. După 5 minute de urlete, nu o să se mai supere că îi dai zahăr sau cine știe ce chestie interzisă. Are și ea nervii întinși la maxim.

Full battery la telefon. Mai ales dacă e smartphone. Poze, poze peste poze, check-inuri și telefoane și habar nu ai când trece vremea, trebuie să mai stai în parc și ești pe 7%. E important să stai liniștit că orice s-ar întâmpla, poți să suni unde trebuie.

Fă-ți un plan de rezervă pentru locul în care vreți să mergeți. Poate începe ploaia când ajungeți în parc, poate nu îi place și plânge. Cu David am stat 30 de minute la Ferma Animalelor pentru că el începuse să strângă jucăriile de cauciuc ale altor copii și nu făcea nimic altceva. Așa că am plecat pentru că intrase într-ul alt film și nu puteam să-l scoatem. Planul B se întâmplă să fie, uneori, mai bun ca planul A. E treaba ta să te gândești la un plan de rezervă, ea oricum are prea multe pe cap și tu oricum nu-l schimbi atât de repede pe cât o face ea. Fă-te eficient. Pentru toți trei. Eu mereu mă gândesc poate e plin, poate e ceva public acolo și nu e mișto, poate e vremea nașpa când ajungem, poate plânge, poate nu-mi place mie, poate e prea scump.

Gesturi frumoase pentru ea, răbdare pentru el și atenție când vrei să te joci bărbătește. Nu-l arunca în sus dacă te doare spatele. It`s for the best.

Chestii de genul haine de schimb, mâncare, pamperși sunt atât de uzuale încât ne-au intrat amândurora în sânge. Așa că fă-ți singur viața mai ușoară și atenție la detalii. De obicei, alea îți strică ziua.

 

2 thoughts on “Kit de supraviețuire pentru tați – ieșirile la plimbare

    • Eu nu l-am invatat. A auzit el bani si monezi si le asociaza. Uneori le cere insistent sa se joace cu ele. Insa nu cu bancnote. Doar monezi. E funny.

Leave a Reply