Jurnalul lui David – Sunt bolnav

Am racit. M-am trezit tusind si am racit. Ma doare gatul. Chestia aia vede cu spei tatun e nasoala, ma ustura pe gat. Nu vreau. Plus ca daca vreau, vreau sa ma dau eu. Pe limba, nu in gat.

Mami a plecat la serviciu. Azi stau cu tati acasa. Vrea sa bea o cafea si nu gaseste.

Lego, lego, lego, lego, lego, desene, desene, desene, coloiez, coloiez, coloiez, sar, sar, sar, lego, lego, apa, apa.

Tata e nasol, nu vrea sa ma lase sa ma joc cu sapunul prin casa. Abia am reusit sa ung peretii de la baie cu sapunul si m-a prins. Nu vrea sa ma lase nici sa ma dau cu pixul pe maini dar mai scap. Ma doare gatul si tusesc. Sar in pat si nu vreau sa ma opresc. Tata e suparat. Nu-mi pasa. De aia el e tata si eu copil. El sa se supere iar mie sa nu-mi pese.

Vreau sa ma joc cu el. Vorbeste la telefon. Il suna colegele de la birou. Ma lasa singur in dormitor sa ma uit la desene pe tableta. Un moment bun pentru a varsa cana cu ceai prin pat si pe jos. Let`s do it. Tusesc, tusesc, lego, lego.

I did it.

S-a intors. A zis ca sterge el pe jos si ca sa stau linistit ca sa mi se linisteasca respiratia si sa nu mai tusesc. Nu pot. Nu pot. Sunt un copil de doi ani si jumate si sunt lucruri pe care nu pot sa le fac. A sta linistit e unul din ele.

Ma ia in brate si ne uitam la desene la televizor ca sa ma linistesc. A zis ca mergem la doctor. Nu vreau la doctor.

Ne-am urcat in masina. Mergem la doctor. Nasol… 

Leave a Reply