Jucarii, jocuri si limite de varsta

Respecta cineva limitele de varsta de pe jucarii? Avem prieteni care nu o fac si nici noi nu o facem. Daca da, de ce respectati limitele de varsta de pe ambalajul cutiei de jucarii?

Eu nu le respect si am o justificare. E normal cumva, observi ca in dezvoltarea copilului el nu inghite jucarii sau nu le baga in gura (de ce? pentru ca obiceiul lui, deprins prin educatie – deci prin repetare – nu este sa bage toate chestiile in gura) si il lasi sa se joace cu masinuta aia care e cat pumnul tau desi pe ea scrie “not suitable for children under 3″.

I-am luat lui David lego-uri (city si star wars) pe care producatorul le baga la 6+. Aici nu e vorba de security, ci de indemanare, de faptul ca au o gramada de piese mici greu de montat si incredibil de greu de demontat care pe un pusti de 4 ani il frustreaza. Dar eu cred ca la varsta asta frustrarea jocurilor este buna. Pentru ca il monteaza sa vrea mai mult, sa mai incerce o data. Poate e mult spus insa imi aminteste de imaginea pe care o am cand ma gandesc la felul in care consumam noi informatia, fast food style. Vreau mai mult, mai mult, click aici. S-ar putea sa gresesc, insa il vad cum reactioneaza el si cred ca asa se dezvolta primul pas din ambitie. Cu piese de lego aruncate cat colo si plansete nu pooooooot. Asa ca va intreb pe voi – e frustrarea primul pas al ambitiei?

Ma gandeam ca la vara sa il invat sah. Nu stiu cat e de buna ideea asta. E doar un gand. 

PS. Evident, sunt discutiile cu jocurile pe calculator/tableta/mobil. Revin.

One thought on “Jucarii, jocuri si limite de varsta

  1. Da, cu tableta cred că o să am și eu ceva în curând de spus. :) De bine. :)
    Eu cred că o să încerc să o învăț pe Ioana să facă cubul Rubik. Deși cred că e cam târziu deja :)

Leave a Reply