Familie cu relație la distanță

Se împlinesc două luni de la plecarea Laviniei la Luxemburg. Au mai rămas patru iar de săptămâna viitoare nu voi mai fi #tatăsingurînbucureşti pentru că îl aduc pe David de la Arad. 

M-a ajuns singurătatea, sincer să fiu, iar în ultima vreme am tot fost întrebat cum e treaba asta, mai pe faţă, mai nuanţat. 

În primul rând, nu ne-am despărţit. Deşi e greu, deși uneori singurătatea devine foarte greu de suportat, indiferent cât de mult vorbim. Mai ales când Lavinia îmi spune weekendul ăsta mă duc să văd nu ştiu ce oraş, nu ştiu ce castel, nu ştiu ce ruine, nu ştiu ce cetate. Super. Eu, în fiecare vineri dimineaţă trebuie să scot pubela că e zi de gunoi. Iar săptămâna viitoare trebuie să duc bicicleta la service că s-a stricat schimbătorul spate. Acolo mă duc eu.

În al doilea rând, nu a ales între carieră şi familie. După şase luni, se întoarce şi îşi reia jobul iar dacă ştiu că îi e dor de cineva mai mult decât de mine, e vorba de David. Vorbește în fiecare zi cu el la telefon iar de săptămâna viitoare, o să avem daily video calls, în trei.  Când a aplicat la bursa asta (şase luni traineeship la direcţia de traduceri a Parlamentului European) am hotărât împreună că e cea mai bună decizie, pentru familie, pe care o poate lua. Am analizat ce înseamnă cu plus şi minus şi am căzut de acord că trebuie să make the most out of it. Am susţinut-o încă de dinainte de aplicaţia asta, când i s-au întors refuzurile de la alte burse la care aplicase, inclusiv atunci când a primit răspunsul avem un singur loc de bursă, tu eşti a doua pe listă. Pentru că experienţa şi expunerea contează şi că în viitor, nu ştim cum acum, treaba asta ne va ajuta ca familie. Dacă asta înseamnă un job mai bine plătit pentru ea – da, asta ne ajută ca familie.

So, distanţa e grea pentru amândoi, dar a fost o decizie comună și asumată. Am ştiut la ce ne băgăm iar şase luni nu sunt aşa mult…cred.

2 thoughts on “Familie cu relație la distanță

  1. be strong…peste 4 luni o sa recitesti postul asta si vei zice ca nici nu stii cand a trecut :) cariera si familia presupune sacrificii, fie ele mari sau mici.Look forward and never back!

Leave a Reply