Draga David,

 

Nu stiu cum a trecut timpul atat de repede dar ai implinit 1 an. 365 de zile. Fantastic. De cateva zile ma gandesc la treaba asta si mi se pare fantastica. Imi amintesc in detaliu ziua in care te-ai nascut si mi se pare ca a fost ieri.

E plin internetul de scrisori din partea parintilor catre copiii lor, nenascuti, care implinesc o saptamana, o luna, un an, sapte ani, paispe ani, care se casatoresc, care au prima depresie din dragoste, care pleaca in armata si asa mai departe. Fiecare om isi doreste pentru copilul sau, dragoste, succes, maturitate, bani, calatorii, prietenii, carti bune, scoli misto. Fiecare om isi iubeste copilul, vei intelege si tu asta deplin doar cand vei deveni parinte. N-am sa ma astept de la tine sa intelegi acum, la adolescenta sau in sevrajul primei iubiri. Vezi tu David, vei invata multe lectii in viata insa una din cele mai importante pentru omul tau interior va fi ca nu poti intelege un lucru sau o stare pana nu o vei experimenta in totalitate. Te iubesc iar asta o sa o intelegi cand vei petrece macar o zi in pantofii mei si vei avea si tu propriul copil.

In seara in care te-ai nascut mergeam cu mama la Starbucks. N-am mai ajuns acolo, ne-am oprit la spital iar doctorita a hotarat ca ora 22.30 e o ora buna pentru ca o minune sa se intample. Si te-ai intamplat. Te-am auzit plangand in sala de nasteri si m-a pufnit rasul pe hol. Ai ras si tu de mine in ultimul an de nu mai stiu cate ori dar ai ras si tu asa ca suntem chit. Uite, asta e unul din lucrurile pe care nimeni nu mi l-a explicat inainte sa am un copil: faptul ca copilul tau e egalul tau (mai ales cand e vorba de noi, barbatii). Da, o sa ai o gasca de chestii de invatat, dar uite – tu m-ai invatat primul lucru: ca trebuie sa te tratez ca pe un egal.

David, imi doresc sa ne reuseasca, noua trei, toata treaba asta cu copilaria – noi sa stim sa ramanem destul de copii incat sa nu ne ofilim ca niste tristi iar tu sa cresti un copil liber. E un pariu cu mine, pentru tine si pentru libertate. Niciodata sa nu fii multumit de tine, zbate-te, lupta-te, cere mai mult, ofera mai mult (cel putin in dragoste), alearga mai mult, dormi mai putin, citeste mai mult, razi pana nu mai poti, cauta adevarul in toate si el te va elibera. Cauta-ti calea, cauta-ti omul interior si educa-l, ridica-l. Construieste-ti casa interioara pe stanca, nu pe nisip. Niciodata sa nu uiti calea catre casa, asta imi doresc de la tine. Noi te vom iubi intotdeauna, chiar si daca va trebui sa ne suni cu taxa inversa.

Ma bucur ca numele tau e David, e numele potrivit. Imi dau seama, acum cand zi de zi facem schimb de energie noi doi, cand zi de zi ma gandesc la spiritul tau, ca David n-a fost un om perfect si ma bucur de numele tau. Ma bucur de faptul ca nu vei perfect, ca vei cadea si te vei impiedica. Nu vreau sa fii perfect, vei gresi iar asta te va invata pe tine, ca om, sa fii mai bun.

Ar fi multe de spus dar ma opresc aici. Iti povestesc eu cand te faci mare, e mai misto sa radem in doi. La multi ani, baiete!

Sa ai grija de Anastasia cand va faceti mari;)

1 (1) 1 (2)

1 (3)1 (4)   1 (4) 1 (5) 1 (6)  1 (8) 1 (9) 1 (10)1 (11)  1 (12) 1 (13)

Leave a Reply