Doctorita de familie

Avem un medic de familie absolut cretin. Il schimb luna asta, serios. Deci mai bine ne trateaza babele pe noi si pe David decat proasta asta. La un control, acum o luna, ne spune ca ar vrea sa ii facem lui David o radiografie la sold, ca ei i se pare ca totul e ok dar pentru siguranta sa facem o radiografie. Va trimit la un bun prieten de-al meu, cel mai bun doctor cu care am lucrat, nu pareti genul de oameni care sa nu va permiteti. Ok, cucoana. Sun la ala, 300 de lei.

Simt un mic suflu sistolic, vreau o ecografie la inima. Ok. 150 de lei. Ma gandeam doar la cat primeste asta din cei 450 de lei pe care ii dau pe suspiciunile ei. 10%? 50 de lei? Nu ma zgarcesc pentru sanatatea fiului meu insa asta a mai avut o iesire cu nu pareti oameni care sa nu isi permita cand mi-a recomandat sa ii fac toate vaccinurile suplimentare si sa le cumpar de la ea ca sa scap de o grija. Aham, sigur, stai pe aproape ca se baga pui. Asa ca mi-a ajuns.

Intre zilele astea discut cu un prieten si imi zice ca pe analize bebelusi cele mai bune rezultate le au medicii de la Marie. Imi zic woman, you got served. Intru pe net, mai intreb in stanga si dreapta, Sun la Marie Curie, fac programare, azi ne prezentam cu purcel, cu catel acolo si facem control la orto si la cardio. Haos pe holuri, copii vai de steaua lor, ma gandeam ca daca o sa il am pe David vreodata in halul ala nu stiu cum o sa reactionez, bebelusi mici de o zi cat palma mea plimbati prin incubatoare, tigani cu burta cat china si analfabeti cu puradei, haooos frate. Sa te fereasca Sfantu sa ajungi pe acolo ca pacient. Insa in cabinete chill, doctori rabdatori, atenti, oameni care spuneau prin munca lor “prietene, alta lume dincoace de usa“. Nu spagi, nu prostii, aici e vorba de chinuri. Evident ca David e sanatos tun, niciodata nu l-am simtit sa se inmoaie de picioare cand il tin ridicat, se tine incordat minute in sir, niciodata nu a bazait cand il chinuiam cu picioarele lui iar la inima n-are nimic. 

Maine, cand ma duc sa ii duc rezultatele proastei, o sa ii spun Vedeti doamna, e sanatos si nici nu am dat o galagie de bani asa cum mi-ati recomandat. 

Si apoi o schimb. Serios. Asta ca sa n-o pocnesc.

Leave a Reply