Cum se înscrie un copil la creșă în sectorul 1

Azi am fost să îl înscriu pe David la creșă. Pentru că în noiembrie face 2 ani iar Lavinia trebuie să se întoarcă la serviciu. Cred că birocrația din România are efecte sedative asupra noastră astfel încât atunci când trecem printr-un moment de birocrație care tinde spre zero intrăm în sevraj. Cum se înscrie un copil la creșă în sectorul 1? Cu o copie după certificatul lui de naștere, o copie după buletinul unui părinte și o cerere tip care se completează la fața locului. La fața locului, adică la DGASPC (parter, corp F, registratură), la Arcul de Triumf, în spatele clădirii în care se oficiază căsătorii la sectorul 1. Decât atât. Ți se înregistrează cererea, ți se dă un număr și trebuie să aștepți confirmarea lor telefonică. Bine, până în toamnă mai e destul dar mi-a luat 3 minute, cred.

Creșe în sectorul 1.

2 thoughts on “Cum se înscrie un copil la creșă în sectorul 1

 1. Bai voi si la pasapoarte ati scapat tot asa rapid, parca. Tin pumnii sa mearga totul bine! Ai putut tu sa alegi ce cresa vrei sau ii distribuie ei pe copii dupa ceva sistem?

  Apropo, ti-ai luat / iti iei luna aia de concediu paternal? Sau mai e in vigoare, ca nici nu stiu?

  • 1. Am ales una din cele trei, aia din articol pt ca e cea mai moderna.. E in drum catre birou si aproape de casa. Ei ma vor anunta daca e loc disponibil.
   2. Nu, nu-mi iau. Nu stiu daca mai e legea, unii spun ca da, altii ca nu iar mie mi-e lene sa caut si sa imi confirm avand in vedere ca nu ma afecteaza. Deci nu:)
   3. Da, si la pasapoarte (bine ca mi-am amintit ca trebuie sa il refacem, era pe 1 an) am scapat usor. Nu totul e roz, in schimb:)

Leave a Reply