Compunere: Cum a fost in vacanta de vara

In vacanta de vara, care a avut loc in luna octombrie, a fost foarte frumos. Am vizitat multe locuri interesante, am vazut lucruri frumoase si ne-am imbogatit spiritul….ah! cut it!

Bai, am fost in Belgia si Olanda si a fost frumos. Le iau la liniuta, ca e mai simplu iar la ora asta, dupa ce am trimis mail de plangere la Schiphol spiritul meu romantic e kaput.

1. Am mers la sora-mea, in Belgia, ca sa ma odihnesc. Din punctul asta de vedere am 100% win din vacanta asta. Am dormit, am mancat, am baut, am lenevit ca porcul pe podea. M-am si plimbat. Lavinia nu concepe vacanta fara descoperiri si plimbari si expeditii si etc. Deci sotia a fost multumita? Da! Win si aici!

2. Am zburat cu KLM pe Schiphol pentru ca am vrut sa merg de la Amsterdam pana la Antwerp cu trenul. Doar ca am fost fraier si nu mi-am luat biletele de tren cand erau 56 de euro iar cand am vrut eu sa le iau erau 56 de euro de persoana deci i`m sorry dar nu. Prea mult.  Partea misto e ca am descoperit ca au aia niste autostrazi. Dementiale! 2 ore pe ploaie torentiala din Schiphol pana in Breebos, Turnhout. Dati pe gmaps sa vedeti. M-am simtit ca un taran venit la civilizatie. La Rotterdam erau 4 nivele de autostrazi, ground + 3. Imi pare rau sa o spun dar suntem in urma rau de tot. Rau de tot.

3. Plimbarica? Antwerp, Bruxelles si Amsterdam. De departe Amsterdam castiga. Antwerp e dragut, micut, cochet, linistit. Bruxelles e meeeh..ok. Dupa cateva zile intre flamanzi, cand am auzit franceza in Bruxelles m-am simtit intre oameni. Dar asta e altceva. Cititi pe wikipedia cum aia din flamanzia nu vor sa vorbeasca nici macar engleza la supermarket. Ma rog, asta a fost partea neplacuta. Dar revenind la plimbarica….trebuie sa ne intoarcem in Amsterdam, e superb orasul ala si mi-a parut rau ca l-am prins doar vreo 4 ore.¬†

4. Bani? Tot ce e la noi in lei la ei e in euro (+ sau – 10%). E cola 3 lei? Acolo e 3 euro? E painea feliata 2 lei? Acolo e 2 euro. And so on and so forth.

5. Zbor? KLM ruleaza fin. Prea fin. Cand am ajuns, caruciorul lui David trebuia sa vina la usa aeroportului. Pentru ca n-a venit a coborat pilotul avionului si l-a adus de la baietii care descarcau. 10 puncte plus.

6. Zbor inapoi? Pai aia de la Schihpol mi-au interzis sa intru in avion cu o sticla de 500 de ml de apa plata sigilata care era pentru lapte. La ei security check se face la poarta la care te imbarci si uite cum stateam eu tinand randul explicandu-i tipului de la security ca e pentru lapte praf si ca pe siteul aeroportului scrie ca am voie cu mancare pentru bebe daca trebuie. Si olandezu meu nu se uita la mine, rupea dutchgleza 50-50, se uita in computer si imi baga “not allowed. not my problem. please go back”. Ba baiatule, lapte praf pentru bebe, il fac in avion, ala expira in doua ore la cald, esti nebun? “not allowed”. Ma rog, i-am facut laptele pe loc si m-a lasat. Sa vedem in cat timp raspunde Schihpol la complaints ca e mai cu detalii. KLM iar finuti, l-au mutat pe un tip care statea langa noi ca sa avem loc sa il culcam pe David. Asta era cu febra, crize, urlete si aveam nevoie de spatiu. V-am pupat fetelor, ati fost minunate!

7. Singurul loc in care am vazut mai multe oi ca in Romania e Olanda. Canal, 5 hectare de gazon cu oi, canal, 5 hectare de gazon cu oi, canal, 5 hectare de gazon cu oi si o tinem asa kilometri intregi.

8. O scriu aici sa vada sora-mea: Am o nepoata MI-NU-NA-TA!. O iubesc ca si cum ar fi a mea. Anastasia, te pupa unchiu!

9. E o liniste in Belgia, apasatoare. In prima zi am fost mega-speriat. Nu intelegeam de ce nu tipa nimeni, de ce nu claxon, de ce nu masini nebune, de ce nu se aude muzica. E fantastica din punctul asta de vedere. Dar am un feeling ca asa e normal intr-o tara civilizata. In schimb, cand am ajuns in nebunia din Amsterdam eram “uuuuf! in sfarsit vanzoleala! ceva familiar!” De aia am zis eu ca ma duc sa dorm si sa ma odihnesc.

10. Ah, ca era sa uit! Au aia in Turnhout port in centrul orasului. E un canal si vin baietii si parcheaza iahturile in CENTRUL orasului. Ca asa e la ei. Na!

SAM_6207

Leave a Reply