Ca la 20 de ani

Imi plac pustanii si hipsterii revoltati pe societate, revoltati pe Dumnezeu (de parca e el vinovat de incapacitatile lor), revoltati pe soferi, revoltati pe babe, care dau sfaturi de crestere a bebelusilor. Zilele trecute am vazut vreo 3 share-uri de la 3 astfel de oameni pe fb cu articole despre cum sa iti cresti copiii. Oameni care abia au facut 20 de ani sau cu o treapta mai sus, au terminat o facultate. Cu asa e, aviz parintilor si alte comentarii pline de….habar n-am! pline de ce au ei in capatana. Nu ma intelegeti gresit, nu scriu un post pentru 3 prosti de pe facebook. E vorba de atitudinea generala de plini de destepti si plini de experiente transcendentale la dooj de ani.

Ma rog.

Ideea e in felul urmator si asta am vrut sa o scriu acum o luna dar mi s-a parut lipsita de importanta insa o reiau. Eu sunt un tata. Descopar in fiecare zi ce inseamna sa cresti o fiinta absolut minunata. Ce citesc despre cresterea copiilor trec prin filtrul meu logic si rational. Exemplu: E normal sa las copilul sa faca ce vrea el, cand vrea el, cat vrea el? Bai, nu. Petrec putin timp cu el si ma oftic pentru ca stau 9 ore la munca si in mod real il prind treaz trei sau patru ore pe zi. Toate descoperirile pe care le am si toate experientele pe care le avem ca si cuplu si familie sunt lucruri absolut si total personale, cum spunea webmyc aici: sunt 101% personale. Nu exista cuvinte si bloguri ca sa pot explica eu (limitat cum sunt) maretia unei fiinte umane care adoarme in bratele mele sau imi zambeste cand ajung acasa.

Am fost in urma cu o luna in vizita la niste prieteni care tocmai isi adusesera copilul acasa. Nici buricul nu ii cazuse inca. Mama m-a intrebat, plina de emotie, cum ar fi mai bine sa ii faca baie bebelusului iar in momentul ala m-a lovit. Bai, nu stiu! Nu stiu cum ar trebui sa iti cresti tu copilul, nu stiu cum ar trebui sa ii faci tu baie, nu stiu cum ar trebui sa il imbraci cand e cald. Nu stiu cum ar trebui sa traiesti. Pot sa iti spun ce am facut eu, ce experienta am avut eu dar este absolut alegerea ta daca vrei sa faci ca mine. Eu pot sa iti spun ce am facut nu ce sa faci. E personal. De aia nu cred in oamenii care au nevoie de 10 pasi sa ajunga la implinirea emotionala si de aia casc de fiecare data cand aud de treptele experientelor. Pentru ca nu sunt reale. De nicio culoare.

Suntem toti niste prosti in lumea asta, dar hai sa ne vedem lungul nasului pana la urma. Eu la 20 de ani nici nu stiam cum ma cheama, astia dau sfaturi de crestere a bebelusilor.

Leave a Reply