Bucuresti – Capitala Culturala Europeana 2021

“Competiţia naţională pentru alegerea oraşului ce va reprezenta România se deschide în 2015, anunţând deja intenţia de a participa la această competiţie oraşele Cluj-Napoca,Timişoara, Iaşi, Craiova şi Arad”

Știrea asta m-a făcut să râd când am citit-o. Apoi am tăcut un pic și mi-am închipuit cohorte de turiștii debarcând pe Otopeni luând cu asalt taxiurile și trenurile, oprindu-se pe trotuarul din fața Gării de Nord sau pe esplanada de la Inter, privind cu ochii mari în jur, trăgând aer puternic în piept..”Ah, Bucharest is beautiful”. Am văzut grupuri de olandezi, francezi și spanioli oprindu-se în fața Bărăției cu harta în mână, încercând să se decidă unde să o apuce pentru că e deja duminică după-amiază și sunt atât de multe de văzut în București încât nu îți ajunge un city-break. Bărcuțe pe Dâmbovița, coșuri de gunoi la fiecare stâlp, muzee deschise non-stop, treceri de pietoni și pasaje, muzicanți la colțturi.

2021 – S-ar putea. De ce să nu se poată? Cu un primar adevărat, un manager adevărat care să știe să colaboreze cu ongurile și care să-și dedice mandatul cu adevărat orașului ăstuia care are potențial. Un astfel de om are șansa să rămână în istorie. Primul primar adevărat al Bucureștiului, ar fi prima figură pozitivă care rămâne în amintirea noastră prin prisma pozitivității sale. De ce să nu povestim peste 30 de ani de primarul ăla care a făcut dintr-un oraș de mâna a doua o capitală europeană culturală?

Leave a Reply