Alăptarea pe înțelesul tuturor

Băi, eu am o problemă. Poate o să se supere mamele care dau de linkul ăsta și vor spune că sunt mitocan daaaar….întrebarea mea este următoarea:

Oare nu se găsea o femeie care să vorbească despre alăptat? Cineva care a trecut prin treaba asta?

Nu de alta, dar un bărbat poate să vorbească, în cunoștință de cauză, despre cum e să arunci copilul în sus la o distanță mai mare de doi metri, poate să vorbească despre cum să facă o pană…dar despre alăptat? Nu mă înțelegeți greșit, nu am nimic cu omul ăsta ci doar introduc în ecuație, experiența, care mie mi se pare poate cel mai important element al ecuației într-un astfel de caz. Mai e și credibilitatea auto-asumată. Lui nu i se pare ciudat să le vorbească de atâția ani sălilor pline de femei despre ceva ce el nu a experimentat? Nu găsea el o gagică să o trainuiască și să facă ceva din conceptul ăsta pe care îl predă? Poate sunt eu ciudat dar nu știu….

P.S. Ce e aia credit de lactație?

Tuturor specialiştilor participanţi la eveniment li se vor acorda diplome de participare şi un număr de credite de lactaţie (acordate de către IBLCE – International Board of Lactation Consultant Examiners) egal cu numărul de ore la care participă.

6 thoughts on “Alăptarea pe înțelesul tuturor

 1. Touche! :))
  Si mai tine si 3 zile.

  Pe mine ma dispera un pic cind vad mamele blogarite cum se entuziasmeaza cind vine cite un specialist din asta (care o fi bun, nu zic), pe care par ca-l asteapta ca pe Mesia, dar de care pariez ca habar nu aveau pina acum.

 2. Nu este nimic aiurea la faptul ca vorbeste un barbat care s a specializat in acest domeniu. Asa cum medici barbati se specializeaza pe ginecologie. Nu tb sa experimentezi, ca sa cercetezi, sa inveti si sa devii specialist.
  Asa cum medicii pediatri nu au copii si etc :)
  Probabil acele credite ajuta persoanele care isi doresc sa devina consultanti acreditati in alaptare.

 3. Pingback: Conferințele de parenting pe neînțelesul tuturor

Leave a Reply